суботу, 8 травня 2010 р.

ДЕНЬ СВ. ЄВАНГЕЛІСТА І АПОСТОЛА ІВАНА

   «Що Він мав на увазі?», - запитувалися рабини. «Ми посилали вас, аби ви оцінили Його вчення і дізналися, чи Він бува не слідує традиціям. Чи приведуть Його погляди до заворушення чи можна цього чоловіка терпіти?»
    «Він – інший», - відповідали їм їхні колеги. «До Нього линуть усі. Його вчення вражаюче, а Сам Він залишає багато запитань. Ми почуємо Його знову, якщо Він прийде на свято».
    Релігійні лідери в Юдеї розпитувалися про служіння Івана Христителя та переживали про його вплив (Євангеліє від Св. Івана 1:19-28). Але, почувши Ісусове вчення, вони збагнули, що вскочили в халепу (Євангеліє від Св. Івана 4:1-3; 5:18). Ісус навчав із великою сміливістю та простою мовою кидав виклики людським припущенням. Але багато висловів Ісуса запрошують до глибшого їх осмислення, бо виявляють вони вічні таємниці віри. Апостол Іван зосередився зокрема на збірці визначних висловів Ісуса». Такими словами Лютеранська Навчальна Біблія робить вступ до особливостей читання Св. Євангеліста та Апостола Івана. Вітаю всіх вас із його Днем, Днем улюбленого учня Христа Спасителя!

Немає коментарів: