понеділок, 2 листопада 2020 р.

Наш Отець вислуховує молитви заради Ісуса

    

   Наш Отець почує нас не через те, що наша молитва настільки достойна, а через те, що Його обітниця настільки певна…

Ми молимось до Отця, Який нас любить, як Своїх любих дітей заради Ісуса. Заради Ісуса означає, що немає нічого більш певного на небесах і на землі ніж любов нашого Отця і на скелі цієї певності ми основуємо наші молитви. Через це, наприклад, ми знаємо, що Бог не знає, як давати нам погані дари і якщо ми не просимо чогось такого, що нам може зашкодити, Бог дасть відповідь на наше прохання люблячим «ні» перед тим, як дати нам щось гарніше і краще. Ось чому коли  ми виявляємо наші прохання Богові у тих областях, де ми не маємо чіткого слова Божого, аби воно нас вело, ми молимось у повній радості віри: «Нехай буде воля Твоя!» Ми знаємо, що навіть коли Бог не робить того, що ми в даний час хочемо – те, що Він хоче для нас і дає нам, буде для нашого вічного добра.

Понад усе, аби знаходити надійні відповіді на наші молитви, ми дивимось на Божі обітниці в Писанні. Коли Бог дає чітку та загальну обітницю, то немає потреби молитись «як на те Твоя воля», тому що Бог вже виявив Свою спасенну волю у тій обітниці. Тут ми думаємо особливо про Його обітниці прощати всі гріхи, давати Свого Духа і не давати, аби щось відділяло нас від Його любові і давати нам силу перемагати, коли випробування життя загрожують нас ошелешити. Прохаючи про щось із цього, ми промовляємо «Амінь» у повному переконанні, що Бог подасть нам те, що ми просимо, оскільки Ісус каже, що Отець не дасть відповідь на наш крик про хліб, подаючи нам каміння.

 Пол Вендленд, З коментарів на 2-у Книгу Хронік

Немає коментарів: