вівторок, 1 вересня 2009 р.

70 РОКІВ ТОМУ

  70 років тому розпочалася Друга світова війна. Нацистські і радянські війська розділили між собою Польщу і почали встановлювати "новий порядок" на зайнятих територіях. Для мешканців західної частини України той "порядок" означав побудову комунізму, з усіма відповідними наслідками: убивствами та катуваннями української інтелігенції, закриттям церков і масовими депортаціями до сибірських концтаборів тих, кого сталінський режим уважав за неблагонадійних. До речі, якраз на вересень 1939 року припадає перша хвиля нищення українського лютеранства, арешти душпастирів і дияконів. Саме з осені 1939 року до убивства в катівнях НКВС 1941 року, проводив свій час у Станіславівській в'язниці, блаженної пам'яті Теодор Ярчук, мученик за Євангеліє.

  В інтернеті натрапив на тогорічну карикатуру славетного художника Артура Шика "Нечесні гравці". Чим обернулися ця "гра" обох безбожників, Сталіна і Гітлера - відомо.  Доречно також поставити запитання, а чи була би ця "гра" такою активною, якби не мюнхенські домовленості 1938 року західних держав із Гітлером, і ще раніше папське потурання Гітлерові на початку 1930-их років?  Перекладати всю провину за початок Другої світової війни лише на Гітлера і Сталіна - ще один обман. У тій страшній війні винні усі лідери держав, які заради миттєвої вигоди і принципу "моя хата скраю", закривали очі на людиноненависництво, агресію і бажання панувати над світом заради противних Богові ідеологій і з бажанням контролювати навіть душі людей, і витіснити з Європи навіть згадку про Христа.

   А вже потім була агресія проти Радянського Союзу і військовий союз у боротьбі проти нацистської Німеччини, військовий альянс комуністичного Радянського Союзу і західних вільних держав, які представляли США і Велика Британія, і ялтинська здача Східної Європи радянському тоталітаризмові.  Активна фаза цього всього почалася саме 1 вересня 1939 року.

Немає коментарів: