четвер, 28 травня 2015 р.

Євангеліє - Старий Заповіт чи Новий?

   
Як є одна віра побожних людей і Старого, і Нового Заповітів (2 Кор. 4:13), так само також для людей обох Заповітів, Старого так само як і Нового, є одне і те саме Євангеліє (Рим. 1:1-2; Ів. 8:56; 1 Петр. 1:10; Дії 10:43). Бо доктрину Євангелія Бог об'явив відразу після гріхопадіння і після того постійно повторював її упродовж усього часу Старого Заповіту не менше ніж в Новому Заповіті. 
     Існує лише одна відмінність: у Старому Заповіті це була обітниця про прихід Месії, Який повинен був стати жертвою за всіх нас, а в Новому Заповіті це дійсно Євангеліє, радісна новина про Месію, Який був посланий і Який довершив діло викуплення (Рим. 1:1-4).  Є також різниця у формі об'явлення, яке було трохи затемненим у Старому Заповіті, але є чіткішим і світлішим у Новому. 
     Але так само, як ми в Новому Заповіті виправдовуємося і спасаємося вірою в Христа, Який тепер об'явлений, так само отці Старого Заповіту виправдовувалися і спасалися вірою в Христа, Який повинен був прийти (Рим. 4:3, 6; Дії 15:11; Об. 13:8).

Мартін Хемніц, Довідник: Служіння, Слово і Таїнства

Немає коментарів: