пʼятницю, 12 грудня 2008 р.

КОЛИ УБИВЦІ ПРЕТЕНДУЮТЬ НА ГІДНІСТЬ

П’ЯТА ЗАПОВІДЬ

Не вбивай!

Що це означає? – Відповідь: Ми повинні боятися і любити Бога так, щоб не завдавати болю чи шкоди нашому ближньому щодо тіла його, а допомагати йому та бути йому другом у всякій тілесній потребі [у кожній потребі та небезпеці для життя і тіла].

(Малий Катехізис доктора Мартіна Лютера)

Вчора деякі українські телеканали показали кадри з документального фільму, у якому британця Крейґа Еверта вбивають швейцарські лікарі з клініки «Діґнітас», вбивають за допомогою евтаназії. Рішення про вбивство приймає нібито сам пан Еверт, який також зробив заяву про те, що в Бога він не вірить. Проте наскільки адекватним може бути рішення смертельно-хворого чоловіка, особливо, якщо його доставити в клініку, де всі переконують хвору людину про благо її смерті? Врешті-решт в «Діґнітас» саме на вбивствах заробляють гроші. Назва «Діґнітас» означає «Гідність», що з огляду на діяльність клініки звучить, як глузування над гідністю людського життя, даного Творцем.

Про евтаназію, яка поки що є «добровільною» вже почали говорити політики як про обов’язкову, у випадку, коли суспільство (читай безбожна влада) вирішить, що людина не повинна «мучитися та мучити рідних», особливо у пенсійному віці. Через «добровільну» евтаназію у прочинені двері вставив ногу диявол, який ноги не забере, допоки не запустить маховик масових убивств руками «лікарів» (Івана 8:44).

Господь Ісус Христос каже: «Я прийшов, щоб ви мали життя, і подостатком щоб мали» (Івана 10:10).

Немає коментарів: