середу, 13 січня 2010 р.

ПРИХОВАНЕ ВІД СВІТУ І СВІТОВІ ОБ'ЯВЛЕНЕ



"Від Бога немає нічого прихованого і всі наші таємниці Йому відомі. Тож робімо все так, як люди, серед яких Він мешкає, щоб ми були Його храмом, а Він щоби був у нас нашим Богом, Яким Він воістину є. І Він виявить Себе перед нашими обличчями. Тому ми справедливо Його любимо…

Чому ж ми тоді не розважливі, одержавши знання про Бога, Який є Ісус Христос?  Чому ми по-дурному гинемо, не визнаючи той дар, який по-правді послав Господь?..

Бо наш Бог, Ісус Христос, був, відповідно, до призначення Божого, зачатий в утробі Діви Марії, з насіння Давидового, але Святим Духом.  Він народився, був охрищений, щоби Своїми Страстями очистити воду.

А дівоцтво Марії також було приховане від князя цього світу, як і її насіння, і смерть Господа: три славетні таємниці, учинені мовчки Богом.  Як же Він тоді об’явився світові?  Зоря засяяла на небі яскравіше від усіх інших зір – світло її було невимовне, а її поява вразила людей подивом. А решта зір, із сонцем і місяцем утворили хор довкола цієї зорі, а світло її перевищувало усе їхнє світло. І було хвилювання про походження цього нового видива, як ні про що інше.


Віднині всяка магія знищена, і зникла усяка нечестивість. Забрано невідання, скасоване старе царство і Сам Бог обявився у людській формі для відновлення вічного життя. І підготовлене Богом – почалося.  Тому й зчинилася велика метушня, бо Він призвів до відміни смерті. [Амінь]".

Ігнатій Антіохійський, +107 рік по Різдві Христовім


       Цей текст із творів  Ігнатія, Єпископа Антіохійського ми використовували під час Вечірньої молитви сьогодні, в нашій парафії Воскресінння. Текст узято зі Скарбниці щоденної молитви

Немає коментарів: