четвер, 21 січня 2010 р.

ІСУС ВИХОДИТЬ ІЗ ВОДИ



Ісус виходить із води… бо із Собою Він виносить світ.. і бачить небо відкрите, яке для себе і для своїх нащадків закрив Адам, коли ворота Раю почали охоронятися вогняним мечем. І Дух свідчить про Його Божество, бо Він зійшов на Такого ж, як і Він. І так само робить голос із неба, бо Ісус зійшов із неба – свідчення про Його Божество. А Дух сходить, як голуб, бо Він вшановує тіло Ісуса, бо й воно – Бог через союз із Богом, як і Дух видно було в тілесній формі.
До того ж голуб від віків давніх бажав проголосити кінець потопові. Але якщо ви збираєтеся судити Божество за об’ємом і вагою, і Дух видається вам маленькою річчю через те, що Він зійшов у формі голуба, то – ой, людино мілкого мислення про найглибші речі, ти маєш бути послідовним і зневажити також і Царство Небесне, бо воно порівнюється із зерном гірчичним.
І [тоді] ти повинен підносити противника понад велич Ісуса, бо він [противник] називається високогір’ям і левіятаном, царем який живе у воді, а Христос називається ягня і перлина, і краплина дощу, який сходить із небес і подібними іменами.

Святий Григорій Назіанський, Зі Скарбниці щоденної молитви

Немає коментарів: