середу, 1 лютого 2012 р.

Хіба Бог буде невірним через мою невірність?

     Тут записано, що на Христовому Хрищенні були присутні всі три Особи Трійці, Бог Отець, Бог Син і Бог Святий Дух, разом із усіма обраними ангелами, хоча й невидимо і з тієї нагоди були розкриті небеса. Власне кажучи, Бог Отець, Син і Святий Дух далі відвідують наше Хрищення сьогодні.  В іншому випадку лише декілька людей були свідками Христового Хрищення і воно минулося без фанфар. Там була рука Івана Христителя, яка здійснювала Хрищення, але все-таки там були присутнє небесно військо ангелів.
            Оскільки Хрищення – божественна дія, у якій бере участь Сам Бог, і оскільки його відвідують три піднесені Особи Божества, то його треба прославляти та шанувати. Треба погодитися, що Хрищення не було вигадане якоюсь людиною, а було запроваджене Богом. Це – не проста вода, але в собі та із собою вона має Боже Слово і це перетворює таку воду на купіль душі та на купіль омолодження. До того ж ми повинні відстоювати думку, що Хрищення є доречне і дійсне Хрищення навіть якщо людина, яка охрищується – невіруюча та неблагочестива. Бо хіба мислимо, що Бог буде невірним через мою невірність? (Рим. 3:3). Ці нечестиві негідники, звісно ж, самі не знають про те, чи люди, яких вони перехрещують, справді вірують. Ми ж знаємо, що наші дітки вірують, бо про них ми маємо гідне довіри проголошення Христа: «Пустіть діток до Мене приходити, і не бороніть їм, бо таких Царство Боже» (Мр. 10:14.  Вони не можуть навести такий доказ на користь тих, кого вони перехрещують. До того ж вони не мають про серце більше таємної інформації, ніж ми – вони так само не можуть заглянути в чиєсь серце.
Мартін Лютер, З проповіді на Євангеліє від Св. Івана 

Немає коментарів: