середу, 9 травня 2012 р.

Коли Христос, як подарунок


      Бачите, коли тримаєте Христа, як подарунок, який даний вам особисто і в цьому ви ні краплі не вагаєтеся, то ви – християнин. Віра викупляє вас від гріха, смерті і пекла та спонукає вас усе долати. О, про це ніхто не може говорити достатньо. Жаль, що в світі таке проповідування замовчується, але щодня вихваляються Євангелієм.
       А коли ви маєте Христа за основу та головне благословення вашого спасіння, тоді слідує інша частина: ви ставите Його собі за приклад, віддаєте себе на служіння ближньому своєму точно так, як бачите, що Христос віддав Себе вам. Ось, де виходять вперед віра та любов, Божа заповідь виконується і людина – щаслива та не має страху все робити і страждати. Тому зауважте, що Христос як дар живить вашу віру і робить вас християнином. 
     А Христос як приклад тренує ваші діла. Вони не роблять вас християнином. Власне кажучи, вони виходять із вас, бо ви вже вчинені християнином. Настільки багато наскільки дар відрізняється від прикладу, настільки ж віра відрізняється від діл, бо віра нічого свого не має, а лише вчинки та життя Христа. Діла мають в собі щось від вас, втім вони повинні належати не вам, а вашому ближньому.

Доктор Мартін Лютер Коротке повчання про те, що шукати та очікувати в Євангеліях

Немає коментарів: