понеділок, 22 липня 2013 р.

Ісусове повернення і суд

1.    Ми віруємо, що Ісус, правдивий Бог і правдива людина, Який воскрес із мертвих і вознісся по правицю Отця, повернеться знову. Він повернеться видимо так само як учні бачили, як Він ішов на небеса (Дії 1:11).

2.     Ми віруємо, що ніхто не може знати точного часу Ісусового повернення. Це знання приховане навіть від ангелів на небесах (Матвія 24:36). Все-таки наш Господь дав ознаки Своїм віруючим, аби тримати їх в постійному очікуванні Його повернення (Матвія 24:4-14).  Він сказав їм пильнувати та дивитися, аби той день не прийшов до них несподівано (Луки 21:34).

3.     Ми віруємо, що в час Ісусового повернення цей теперішній світ закінчиться. «За Його обітницею ми дожидаємо неба нового й нової землі, що праведність на них пробуває» (2 Петра 3:13).

4.     Ми віруємо, що коли Ісус повернеться, а Його голос буде почуто по всій землі, то воскреснуть всі мертві, тобто їхні душі воз’єднаються з їхніми тілами (Івана 5:28, 29). Разом із ще живими воскреслі постануть перед Його судним престолом. Невіруючі будуть засуджені до вічності в пеклі. Ті, що вірою були очищені кров’ю Христовою, будуть прославлені і житимуть з Ісусом повіки в блаженній присутності Божій на небесах (Филип’ян 3:21).

5.     Ми відкидаємо вчення про те, що Христос царюватиме на землі впродовж тисячі років у фізичному, земному царстві. Це вчення (мілленіалізм) не має достатньої Біблійної основи і фальшиво приводить християн до покладання їхніх надій на земне царство Христа (Івана 18:36). Ми відкидаємо як небіблійну будь-яку заяву про те, що християни будуть фізично забрані або ж «підхоплені» із землі до судного дня. Так само ми відкидаємо як небіблійну будь-яку заяву про те, що в останні дні всі євреї навернуться.

6.     Ми відкидаємо вчення про те, що християни повинні очікувати, що в останні часи постане окрема особа, як великий Антихрист.  Властивості Антихриста, виявлені в Біблії, виконалися і виконуються у запровадженні папства (2 Солунян 2:4-10).  Ми відкидаємо думку про те, що ототожнення папства з Антихристом було лише історичним судженням, дійсним лише в час Реформації.

7.     Ми відкидаємо будь-яке заперечення тілесного воскресіння і реальності та вічності пекла. Ми відкидаємо вчення про те, що душі померлих людей повертаються на землю в інших тілах (реінкарнація) (Євреїв 9:27).

8.     Ми відкидаємо всі спроби витлумачувати Новозаповітні описи Ісусового другого приходу, кінця світу і суду як прості образи мовлення для опису подій, що відбуватимуться не в кінці світу, а впродовж тривалої історії світу.


Це те, що Писання навчає про Ісусове повернення і суд. В це ми віруємо, це ми навчаємо та сповідуємо.

Немає коментарів: