вівторок, 10 вересня 2024 р.

Не дивіться на гріхи у грішниках

     Ви не повинні дивитись на гріхи у грішниках або ж у вашому сумлінні або й у тих, що до самого кінця перебувають у гріхах і є приреченими. Якщо ви будете так робити, то звісно ж будете слідувати за ними і вони вас теж здолають. Свої думки ви повинні від того відвертати і дивитись на гріх лише в образі благодаті. З усіх сил своїх вирізьбіть собі цей образ і тримайте його собі перед очима. А образ благодаті - це ніщо інше, як образ Христа на хресті і всіх Його улюблених святих.

А як це розуміти? Благодать і милосердя - там, де Христос на хресті забирає з вас гріх ваш, несе його і його знищує. Непохитно в це вірувати, тримати це перед очима своїми і не сумніватись у цьому означає дивитись на образ Христа і вирізьблювати його в собі...

   Ось таким чином ви можете дивитись на гріх у безпеці, не завдаючи мук власному сумлінню. Тут гріхи ніколи не є гріхами, бо вони подолані і поглинуті в Христі. На Себе Він забирає вашу смерть і душить її так, що зла вам вона вже не заподіє, якщо віруєте, що робить це Він для вас і бачите власну смерть у Ньому, а не в собі. Подібним чином Він також забирає на Себе ваші гріхи і долає їх Своєю праведністю із чистого милосердя і якщо ви віруєте в це, то ваші гріхи зла вам ніколи не заподіють. Ось таким чином Христос, образ життя і благодаті супроти образу смерті та гріха, є нашою утіхою. Про це каже Павло в 1 Коринтян 15:57: "Богові дяка, що Він Господом нашим Ісусом Христом перемогу нам дав".

Мартін Лютер

Немає коментарів: