середу, 27 листопада 2013 р.

Рада Церков закликає і учасників громадських акцій, і державу зберігати мир та уникати насильства

 Учасники громадських акцій, що в останні дні проводяться в Україні, повинні зберігати мирний характер своїх дій.

На цьому наголошують глави українських конфесій, які у вівторок, 26 листопада 2013 року, зібрались на засідання Всеукраїнської Ради Церков і релігійних організацій у Митрополичих палатах Собору св. Софії.

На переконання релігійних лідерів у жодному разі не слід допускати насильства, провокувати його чи піддаватися на провокації, адже слід пам’ятати, що насильство породжує насильство.

Також Всеукраїнська Рада Церков і релігійних організацій закликає представників держави забезпечити право громадян на мирне вираження своїх переконань.

“Правоохоронні органи повинні захищати громадський порядок і сприяти реалізації конституційних прав громадян на мирні зібрання та висловлення своєї позиції”, – наголосила Всеукраїнська Рада Церков і релігійних організацій.

Силові протистояння та радикалізація протестів можуть лише завдати шкоди суспільству та національним інтересам України. В цивілізованому суспільстві, яким є Україна, мусимо вчитись висловлювати різні погляди на суспільні проблеми у мирний спосіб та шляхом діалогу, вважають члени Ради Церков.

Всеукраїнська Рада Церков і релігійних організацій закликала усіх віруючих до молитви за громадський спокій в Україні, мудрість для державних діячів та добре майбутнє для українського суспільства.

Світлина: 5 Канал

Немає коментарів: