понеділок, 20 червня 2011 р.

Монети Євангельської валюти

     Якщо Святе Писання є невичерпною золотою копальнею Божественної правди, то Символи віри та Віросповідання Церкви є викарбуваними монетами Євангельської валюти.  Для Книги Злагоди правда не є абстракцією, а конкретикою.  Це - Божественна, Євангельська правда, яка об'явлена у Святому Писанні і вірно сповідувана в Апостольському, Нікейському та Афанасіївському Символах віри, як і в Ауґсубрзькому віросповіданні та дотичних до нього документах (ФЗ ПП, Правило і Норма).  Православні Символи віри та Віросповідання зберігають правду і як поділяють, так і об'єднують.  Через ідентифікацію вирішальних елементів Біблійного вчення такі Символи віри скликають і збирають вірних під стяги  автентичного проголошення.
     З іншого боку, чітким вказуванням на відмінності, Символи віри проводять розрізнення між Біблійним ученням і підробками та невірними розуміннями, відкидаючи конкуруючі, інославні вчення і роззброюючи запеклих їхніх послідовників. Тому Символи віри надають церковним ознакам конкретної, сконцентрованої форми.
     Цей віросповідний рух Церкви Ауґсбурзького віросповідання абсолютно не узгоджується з антивіросповідним поглядом, який надихає реформатські (цвінґліанські та кальвіністські) церкви...

     Професор Курт Маркворт, "Церква та її спільнота, служіння і управління"

Немає коментарів: