вівторок, 16 жовтня 2012 р.

Християни - не хабарники!


В контексті передвиборчої кампанії все частіше чути нарікання про підкупи виборців.  Мова ведеться, власне кажучи, про звичайний хабар і диявольські діяння, які можуть значну частку народу перетворити на хабарників, бо чим же є ще підкуп виборця, як не хабаром? І ким є той, хто бере підкуп, навіть якщо це мізерна, на перший погляд, сума, як не хабарником?  Реальність насправді виглядає так, що через агітатора, який пропонує хабара, промовляє власне сатана, який вкотре хоче спокусити нас до того, аби ми пішли наперекір власному сумлінню і скоїли не просто злочин, але й гидкий гріх не лише проти   себе, але й проти рідних дітей, внуків і правнуків.  
           Господь Святий Дух через Своїх пророків, через Святе Писання рішуче засуджує брання будь-якого хабара і передвіщає жахливе майбутнє для цілого народу-хабарника і окремих хабарників, зокрема.  Розсудіть самі: «А хабара не візьмеш, бо хабар осліплює зрячих і викривляє слова справедливих» (Вихід 23:8); «Цар утримує край правосуддям, а людина хабарна руйнує його» (Приповістей 29:4);  «Збори безбожних спустошені будуть, а огонь пожере дім хабарника» (Йов 15:34). 
Мене втішає те, що значна частина наших співвітчизників – християни, а отже, яку би посаду вони не займали, справжні християни – не хабарники! І для нас усіх є втіхою пророцтво Св. Ісаї: «Хто ходить у правді й говорить правдиве, хто бридиться зиском насилля, хто долоні свої випорожнює, щоб хабара не тримати, хто ухо своє затикає, щоб не чути про кровопролиття, і зажмурює очі свої, щоб не бачити зла, той перебуватиме на високостях, скельні твердині його недоступна оселя, його хліб буде даний йому, вода йому завжди запевнена!  Твої очі побачать Царя в Його пишній красі, будуть бачити землю далеку.  Твоє серце роздумувати буде про страх: «Де Той, Хто рахує? Де Той, Хто все важить? Де Той, Хто обчислює башти?» Уже не побачиш народу зухвалого, народу глибокомовного, якого не можна було б розібрати, незрозумілоязикого, якого не можна було б зрозуміти» (33:15-19). Зупиняймо хабарництво в будь-якому його прояві! Боже, Україну бережи!  Господи, помилуй нас!

Немає коментарів: