Після сьогоднішньої приватної сповіді та Святого Причастя зауважив, що в мене закінчується вино для Святого Причастя. Зазвичай я використовую кагор. Колись читав гарну легенду, що Імператор Росії дав доручення виноробам розробити особливе вино для Святого Причастя - солодке на смак, аби його не випльовували немовлята (яких у Православ'ї причащають). А недавно на одному з форумів прочитав, що насправді колишні десертні радянські вина (а кагор належить саме до таких) кріпляться етиловим спиртом (тим самим з якого виробляють горілку), а не виноградним спиртом, який додають до відповідних вин винороби в Європі. Сьогодні в магазині вирішив перевірити, чи це правда. Справді, українські та молдовські вина мають в собі спирт етиловий ректифікований. Здається, що кагор використовується для Причастя в більшості українських традиційних церков. Отже, для Святого Причастя ми використовуємо не чистий плід виноградної лози, а суміш вина та зернового (горілчаного) спирту. Є над чим замислитися, а особливо попрацювати українським і всім пост-радянським виноробам. Здається, що в напівсолодкі вина горілчаного спирту в Україні не додають.
Inconsistency. . .
44 хвилини тому
Немає коментарів:
Дописати коментар