четвер, 16 травня 2013 р.

Глави євангельських Церков закликають відхилити законопроекти, що руйнують інститут сім’ї


КИЇВ – Рада Євангельських Протестантських Церков України звернулась до Президента України, голови Верховної Ради, керівників парламентських фракцій та комітетів із проханням не допустити ухвалення законодавчих поправок у сфері запобігання дискримінації, які зазіхають на інститут сім’ї та надають особливий правовий захист прихильникам одностатевих сексуальних відносин.

Відповідні звернення були ухвалені під час зустрічі глав євангельських Церков, яка відбулась 14 травня 2013 року під головуванням глави Церкви адвентистів сьомого дня Віктора Алєксєєнка, повідомляє Інститут релігійної свободи.

Нагадаємо, у цей день на Погоджувальній раді керівництво парламенту та фракцій вирішили відкласти на невизначений час розгляд законопроектів № 2342 та № 2342-1. Проте і надалі вони знаходяться у порядку денному другої сесії Верховної Ради.

Глави євангельських Церков знову звернулись до Глави держави та до парламенту з проханням зберегти та забезпечити подальше функціонування Національної експертної комісії з питань захисту суспільної моралі. 

“Комісія є тим мінімальним засобом, завдяки якому держава спільно із громадськістю запобігають пропаганді війни, національної та релігійної ворожнечі, культу жорстокості та насильства, засилля розпусти та порнографії в умовах сучасного інформаційного суспільства та в інтересах захисту дітей від негативного впливу такого роду медіа-продукції”, – йдеться у зверненнях РЄПЦУ.

Рада Євангельських Протестантських Церков України також висловила свій протест проти проведення у м. Києві будь-яких акцій представників ЛГБТ-спільноти, спрямованих, у своїй сутності, на пропаганду гомосексуальних відносин як норми життя. 

“Тим більш цинічно та блюзнірські виглядає в очах віруючих ініціатива з проведення гей-параду в столиці України, з огляду на святкування у ці дні на державному рівні 1025-річного ювілею хрещення Київської Русі”, – заявили глави євангельських Церков.

Учасники засідання РЄПЦУ серед іншого вирішили питання внутрішньої взаємодії задля більш ефективної координації зусиль у сферах соціального служіння нужденним, захисту високих моральних цінностей у суспільстві, популяризації серед громадян Євангельських істин та здорового способу життя.

Присутні глави Церков прийняли рішення про включення до складу Ради зі статусом спостерігача релігійного об’єднання «Собор незалежних євангельських Церков України» на чолі з єпископом Анатолієм Калюжним.

У засіданні Ради Євангельських Протестантських Церков України взяли участь: 
  • Віктор Алєксєєнко, президент Української Уніонної Конференції Церкви адвентистів сьомого дня;
  • В’ячеслав Нестерук, голова Всеукраїнського Союзу Об’єднань євангельських Християн-Баптистів;
  • Леонід Падун, старший єпископ Української Християнської Євангельської Церкви;
  • Микола Синюк, заступник старшого єпископа Церкви християн віри євангельської України;
  • Сергій Дебелинський, голова Братства незалежних церков і місій євангельських християн-баптистів України;
  • Василь Давидюк, єпископ Асоціації місіонерських церков євангельських християн України;
  • В’ячеслав Горпинчук, єпископ Української Лютеранської Церкви;
  • Анатолій Гаврилюк, президент Об’єднання незалежних харизматичних християнських церков України (Повного Євангелія);
  • Олег Борноволоков, пастор Союзу вільних церков християн євангельської віри України;
  • Валерій Бабинін, голова Союзу Євангельських Реформаторських Церков.
Інститут релігійної свободи, Київ 

Немає коментарів: