вівторок, 11 грудня 2012 р.

Українці, до молитви!


     Настала пора ревних молитов не лише через те, що ми ввійшли в Різдвяний піст. Завтра має відбуватися перше засідання сесії Верховної Ради України нового скликання.  Минула Верховна Рада увійшла в історію України і навіть Християнської Церкви не просто суперечливими та драконівськими законами, але й відвертою зневагою до Закону Божого, зокрема до Восьмої Заповіді (в лютеранській нумерації) "Не свідчи неправдиво!" Чимало законів, які рекламувалися як реформаційні, ухвалювалися не просто серед ночі (Писання таку практику засуджує), але й за відсутності більшості депутатів, які мали би бути присутніми в сесійній залі та голосувати. Потім все подавалося так начебто відсутні депутати насправді присутні, і таким чином закони підписувалися і вступали в дію.  Український народ цю практику назвав "кнопкодавством" і за останні декілька років не раз ставав свідком смертного публічного гріха - гріха неправдивого свідчення. Деякі з парламентарів, у спробі виправдати бажання отримувати результат у будь-який спосіб, намагалися подавати обов'язок голосувати особисто як право голосувати особисто. Втім, як гріх не називай, він далі залишається гріхом і Господь про гріх неправдивого свідчення, гріх обману, каже в Своєму Слові: "Свідок брехливий не буде без кари, а хто брехні говорить, не буде врятований" (Приповісті 19:5).   Дійшло вже до того, що ми як нація, не лише перебуваємо під гнівом Божим за гріхи таких законотворців, але й стали посміховиськом у сусідніх народів.  Причин для цього в нас було багато, а тепер стало ще більше, і одна з них - явище "кнопкодавства" в Парламенті або ж словами Писання - постійна практика неправдивого свідчення, тобто обману.
     Проте завтра вперше має офіційно засідати нова Верховна Рада.  Ще стара Верховна Рада ухвалила Закон, який вимагає особистого голосування.  Чи так воно буде, ми побачимо вже незабаром. Аби так було, аби нова Верховна Рада не лише не займалася публічним обманом та ганьбила наш край на весь світ, але й справді служила Богові та народові, а не дияволові та його слугам, настала пора для ревної молитви.  Господь Святий Дух через апостола Якова каже: "Бо дуже могутня ревна молитва праведного!" (Якова 5:16).  Я впевнений - якби молитовне життя українців було більшим і більш ревним, багато бід, які ми маємо сьогодні, ми б не мали.  Бог любить Своїх віруючих дітей і піклується про них.  Біда в тім, що ми часто діємо як блудні сини.  А Отець наш Небесний хоче, аби ми були завжди з Ним і спілкувалися з Ним, молячись до Нього і слухаючи у відповідь Його Слово з Писання та спостерігаючи за Його діями в історії нашої країни.  Закликаю всіх читачів цього блогу до молитви за нову Верховну Раду України і за часті молитви за Президента України та Уряд.  Господь каже, щоб ми молилися за наших можновладців, аби Бог дав їм страх та мудрість, та щоб вони теж прийшли до пізнання правди, тобто до спасенної віри в Христа і спаслися та щоб ми "могли ми провадити тихе й мирне життя в усякій побожності та чистості" (1 Тимофія 2:2).  Тим, хто хотів би мати молитовники, прошу звертатися на адресу моєї електронної пошти і, при нагоді, наша церква молитовник Вам надішле.   Зразок молитви, яка будується на "Моєму молитовнику" наводжу нижче:

 Молитва на відкриття сесії Верховної Ради України:

     Отче Небесний!  У час відкриття сесії нової Верховної Ради молюся до Тебе, аби Ти взяв під Свою благодатну опіку всіх депутатів нашого Парламенту і всіх його працівників.  Наділи їх почуттям високої відповідальності, що вони її несуть, виконуючи діло, до якого були вони обрані народом.  Зроби їх невразливими до спокус себелюбних інтересів. Наповни їх знанням і мудрістю, щоб прийняті рішення і закони відповідали Твоїм стандартам і були на добро для українського народу.
     Утримуй мене і всіх моїх співвітчизників від нечесної критики та шукання помилок. Радше допоможи нам, Боже, у відкритті цієї нової Верховної Ради, віддавати її депутатам пошану та честь, яка їм належить і допоможи підтримувати їх нашими молитвами та нашою доброю волею.
     Благослови нашу країну, благослови Президента та Уряд, благослови наш народ і вчини нашу націю взірцем благочестя і благословенням для народів світу.  Заради Ісуса.  Амінь.

Немає коментарів: