понеділок, 28 січня 2013 р.

Навіщо відходити від папістської релігії

     Фарисеї звинувачували Христа в новому вченні, бо воно не узгоджувалося із давніми традиціями, які вже упродовж багатьох років були прийняті ними та до яких фарисеї звикли (Мт. 5:21 і далі, 15:2).  І погани ганили та засуджували Павлове вчення як нове, тому що вірили в те, що їхнє ідолопоклонство, яке тепер впродовж стількох років було таке популярне - стародавня і правдива релігія (Дії 17:18, 19-20).  До того ж, коли якась людина цікавиться стародавньою вірою і про неї дискутує, то декілька сотень років не є достатнім доказом, а треба повернутися настільки далеко назад, поки не буде видно і доведено, що те вчення і віра, про які ведеться диспут, є тими самими, про які навчали Христос із Апостолами; тими, що передвіщали пророки і про що свідчили патріархи і тими, які були приписані ще до закладин світу (Еф.1:4, 1 Кор. 2:7). Але ця правдива та найдавніша віра і релігія певно та непорушно навчаються та є записаними лише в Біблійних Писаннях.  Тож оскільки Папа Римський відійшов від цієї найдавнішої віри і нав'язав Божій Церкві цілковито чужу та нову доктрину, яка є протилежною до Святого Писання, то через наказ Божий ми повинні вийти з цієї громади злодіїв (Ів. 10:5, Гал. 1:9, Євр. 13:9, Пс. 26:5) і повернутися до правдивої давньої і католицької релігії та віри, які вміщені в Святих Писаннях (2 Петр. 1:19, 2 Тим. 3:14).
 
Мартін Хемніц, Довідник: Служіння, Слово і Таїнства

Немає коментарів: