вівторок, 31 жовтня 2017 р.

Реформації 500 років!


                                
                  Дорогі брати і сестри!


500 років тому з опублікування 95 Тез доктором Мартіном Лютером розпочалася Реформація - Обнова Церкви, повернення її до істини, до Христа, Який "учора, і сьогодні, і навіки Той Самий!" (Євреїв 13:8). Мартін Лютер і його брати у служінні не запроваджували нічого нового, не виходили із Церкви, не створювали якоїсь нової церкви, а відновлювали у Церкві втрачену і забуту спадщину, про що свідчать Сповідання Церкви, записані у Книзі Злагоди. Нині сутність Церкви і сутність та важливість Реформації залишається такою самою. Виклики для Євангелія Христового набувають дещо інших форм, але і їхня сутність не змінюється. Церква залишається Церквою, що воює і під покровом Христа іде до свого торжества на небесах. 
Доктрина про виправдання самою вірою залишається на передньому краї цієї боротьби і цієї тривалої,  і, часами, небезпечної мандрівки Божого народу, вибраних Христових до Царства Небесного. Наш розп'ятий і воскреслий Господь Ісус Христос далі перебуває зі Своєю Церквою і посеред Своєї Церкви у Слові і Таїнствах через які Він виливає благодать на Своїх віруючих.  Його поклик до нас бути царським священством Його Церкви і перебувати у Його Слові – так само незмінний. Хай ласкавий Бог продовжує благословляти всіх вас вірністю Його Слову, мудрістю, упевненістю в Його благодаті та святому захисті, аби всі ми залишалися вірними спадкоємцями Його Реформації, слугами Христовими і дітьми Божими! 
Хай цей 500-літній ювілей славної Реформації буде підбадьоренням для всіх нас повторювати взірець вірності Господу і Його Євангелію, виявлений доктором Мартіном Лютером і послужить до більшого дослідження і цінування усіх скарбів Реформації на славу Бога Отця, і Сина і Святого Духа!


Щиро у Христі,

+ В'ячеслав Горпинчук, Єпископ Української Лютеранської Церкви

Немає коментарів: