понеділок, 15 грудня 2008 р.

VENI, VENI, EMMANUEL

Саме цими словами, у супроводі флейти (Олексій Петрик) та органу (Юлія Басова), розпочалася служба Божа минулої неділі в парафії Воскресіння. «Прийди, прийди Еммануїле» означають ці слова латиною, і взяті вони із латинського гімну, який Церква співає вже майже упродовж тисячі років. Українською мовою цей гімн перекладено під назвою «Прийди, прийди, Месіє наш» і в Українському Лютеранському Служебнику він розташований під номером 2.
Співом цього популярного церковного гімну про очікування Христа розпочався новий церковний рік. Ми також почали вперше використовувати традиційні для наших сестринських церков на Заході, але нові для нас Псалмоспіви на час Церковного новоліття (Адвенту), які покладені на музику регентом нашого хору, Сергієм Єнановим.
Церковне новоліття триватиме до вечора 6 січня 2009 р., коли з Надвечір’я Різдва Христового українські лютерани розпочнуть святкування народження во плоті Ісуса Христа, Спасителя. Як символ чотирьох неділь новоліття, щонеділі запалюється по одній свічці, а в Надвечір’я Різдва Христового горять чотири голубі/сині свічки (символ очікування) та центральна біла свічка (символ народженого Спасителя – Світла світу).

Немає коментарів: