середу, 9 травня 2018 р.

Сила багатства обмежена

    
Вороги псалмоспівця багаті та могутні. Таке багатство – велика перевага в земній боротьбі.  Багаті можуть наймати найкращих юристів.  Вони можуть впливати на посадовців.  Вони можуть наймати безжалісних людей, аби навязати свою волю.  Але сила багатств обмежена. Хоча багатства можуть придбати багато землі, єдиною нерухомістю, яку багаті можуть займати постійно є гріб. 

     Хоча багаті можуть купувати найкраще медичне обслуговування, за гроші додаткового дня на землі не купиш. Коли Бог відкликає багатих з цього світу, вони мусять відходити без затримки. У вічності їхнє багатство нічого їм не дасть. З собою забрати його вони не можуть. Вони не можуть дати хабара, аби їх впустили на небеса або для того, щоб уникнути пекла, вони не можуть дати аванс ще тут на землі. Вони не можуть найняти адвоката, який формально проведе їх крізь суд.

    Лише одна людина змогла принести викуп за гріх.  Лише один зміг викупити життя. І той викуп – безцінний. Він – дар Божий, який безкоштовно дається усім, хто вірує в  Ісуса, людину, Яку Бог послав заплатити за гріх.  Цей викуп було вчинено однаково за бідних і за багатих, без різниці. 
     Коли псалмоспівець порівнює смерть багатого зі смертю тварини і, коли він говорить про постійність смерті, то він не відкидає доктрини про воскресіння або доктрини про пекло.  Він робить наголос на фінальності смерті.  Окрім кількох чудесних з’явлень, як-от:  з’явлення Мойсея та Іллі під час Преображення Ісуса, ніхто не може повернутися на землю після того, як Бог покликав його з цього світу.  «Людям призначено вмерти один раз, потім же суд» (Євреїв 9:27).  Якщо вже людина пішла з цього світу, то вже ні за які гроші її не повернеш.  Останнє слово за смертю. 
     Оскільки ніхто не може побачити або виміряти душу, то смерть людини дуже нагадує смерть тварини.  Тіла людей і тварин вчинені з тих самих елементів.  І тіла людей, і тіла тварин розкладаються і повертаються в землю, з якої вони з’явилися.  Без віри людина в час смерті нічим не ліпша від тварини.  Власне кажучи, людині навіть гірше, бо на відміну від тварин вона мусить зіштовхнутися із судом і прокляттям.  Тоді жодна сума багатства їй не допоможе.
Джон Бруґ, Народна Біблія, з коментаря на Псалом 48 (49)

Немає коментарів: