пʼятницю, 13 березня 2009 р.

ВЕЛИЧАННЯ БОЖОЇ БЛАГОДАТНОЇ СЛАВИ


Лютеранська Церква у службі Божій пропонує багату спадщину. І тут вона – не символізм, а реальність. Тут ми маємо реальний контакт із Богом – не ми приходимо до Нього, а Він приходить до нас. Він зустрічає нас у проголошенні Слова. Тут Син Божий дає Своє правдиве тіло і кров на запевнення про прощення гріхів. Тут народ Божий збирається, аби принести Йому подяку, хвалу і молитву. І все це – справжнє!

Настав час для нової ініціативи у службі Божій. Люди прагнуть Бога. Де ж вони Його знайдуть? На сипучих пісках свого внутрішнього життя чи на непорушній скелі Слова Христового Євангелія? Як вони збираються Йому дякувати та Його прославляти? Банальними методами, запозиченими із розважальної індустрії чи у тих формах поклоніння, які зосереджуються на величанні Божої благодатної слави? Саме останній вид поклоніння підносить серце, яке підносить Христа! І саме це чинить лютеранська служба Божа.

Harold L. Senkbeil, Sanctification: Christ in Action, Evangelical Challenge and Lutheran Response. Milwaukee, NPH, 1992, стор 181-182.

Немає коментарів: