вівторок, 25 жовтня 2016 р.

Собор Української Лютеранської Церкви

    
19-20 жовтня ц. р. в церкві Хреста Господнього в місті Кременці (Галицька Єпархія) відбувся черговий (22-ий) Собор Української Лютеранської Церкви. Традиційно в Соборі взяли участь представники всіх парафій Церкви, які змогли відправити делегатів на Собор. Собор розпочався вдячною молитвою до Господа Віце-Єпископа Української Лютеранської Церкви, о. Сергія Романюка. Собор заслухав привітання від пастирів Вісконсинського Євангельського Лютеранського Синоду (США) о. Роджера Нойманна та Ніла Шрейдера і Президента ВЄЛС, о. Марка Шрейдера.  Собор подякував Господу за благословенне партнерство у церковному служінні з Вісконсинським Євангельським Лютеранським Синодом. Собор заслухав звіти посадовців Церкви і Голів Єпархій. На черговий термін Собор переобрав до служіння Єпископом о. В'ячеслава Горпинчука та Віце-Єпископом о. Сергія Романюка.

    
Соборне есе цього року "Пастир під Христом" представив Голова Таврійської Єпархії, о. Сергій Сомін. Делегати та учасники Собору взяли участь в обговоренні Соборного есе. Перший день Собору завершився Соборною Літургією, в якій служили пастир і диякон церкви Хреста Господнього, о. Роман Андрунців і о. Степан Ксьондзик, Єпископ В'ячеслав Горпинчук і Голова Таврійської Єпархії, о. Сергій Сомін. Проповідником Слова Божого для Собору був Голова Галицької Єпархії, о. Тарас Коковський. Під час Літургії відбулося введення на посаду на черговий термін Єпископа Церкви.

    


   
З вдячною молитвою до Господа розпочався другий день Собору розпочався з молитви о. Романа Андрунціва. Собор схвалив до членства у Синоді Української Лютеранської Церкви Секретаря Київської Єпархії, брата Володимира Юхименка. Собор схвалив план заходів на наступні два роки щодо розбудови та зміцнення у Божому Слові Рад громад Церкви. Собор також схвалив роботу комітетів Української Лютеранської Церкви і вирішив створити спеціальний комітет зі святкування 500-ліття Реформації та після опрацювання Літургійним комітетом нових перекладених гімнів, видати додаток до Українського Лютеранського Служебника. Серед інших питань Собор також розглянув і схвалив бюджет Української Лютеранської Церкви на 2017 рік. Собор подякував громаді Хреста Господнього та її голові - дияконові Василеві Андрейчукові та пастиреві Роману Андрунціву за велику працю з організації проведення Собору. Собор закінчив свою працю вдячною молитвою до Спасителя, пастиря церкви Святої Трійці з міста Березнегуватого (Таврійська Єпрахія), о. Юрія Тицького.

Слово Боже проповідує Голова Галицької Єпархії, о. Тарас Коковський.


                         "Зі страхом Божим, з вірою і любов'ю приступіть!"


                                                    Після Соборної Літургії

Роздаємо матеріали для вивчення і обговорення...




Немає коментарів: