суботу, 17 лютого 2018 р.

Пий від Христа

І є ще річка, яка радує мирну і спокійну душу. Кожен, хто отримує з повноти цього потоку, як Євангеліст Іван, Петро та Павло, підносить той голос свій. Точно так як Апостоли у гармонії з їхнім посланням поширювали голос їхнього проповідування Євангелія до всіх кінців землі, так само і він починає розповідати Добру Новину про Господа Ісуса. Тож пий від Христа, аби твій голос теж лунав.
А море – це Святе Писання, яке має в собі незмірні значення і таємничі глибини Пророків. У це море впали багато річок. Радісні та чисті ці потоки, джерела їхні прохолодні, що постають у життя вічне і там теж слова приємні, наче «щільники медові» і ґречні розмови, які зволожують душі солодощами моральних заповідей. Різноманітними є потоки Святих Писань і ти знаєш про те, який є першим, другим і останнім, щоб з нього пити.
Збирай воду Христову – ту, яка славить Господа. Збирай воду з багатьох місць – воду, яка ллється з хмар пророцтв. Той, хто збирає воду з гір і притягає її до себе, чи п’є із цих джерел, так само, як і хмари, проливає росу.

Св. Амвросій Медіоланський, З листа до єпископа Констанція

Немає коментарів: