вівторок, 18 серпня 2009 р.

ДОБРЕ НАСІННЯ - ДОБРІ ПЛОДИ


Христос Сам описав дорогу до небес, як вузьку стежину. Саме такою вузькою є й дорога чистої доктрини. Бо чиста доктрина не є чимось іншим окрім доктрини про дорогу до небес. З дороги, коли вона вузька, коли нею мандрувати рідко та коли вони веде крізь густий ліс, легко збитися. Навіть не маючи такого наміру, і не усвідомлюючи цього, ви неправильно звертаєте ліворуч або праворуч. Так само легко загубити вузьку дорогу правильної доктрини, якою так само мандрують небагато людей і воно проходить крізь густий ліс помилкових учень. Ви можете опинитися або в болоті фанатизму, або в прірві раціоналізму. Це – не жарти. Фальшива доктрина – отрута для душі.

Всі, що зібрані на банкеті і п’ють із чаш, у які додано миш’як зі своїх чаш, можуть випити фізичну смерть. Так само всі слухачі можуть накликати на себе духовну та вічну смерть, слухаючи проповідь, яка містить домішок фальшивої доктрини. Людину можна позбавити спасіння її душі однією-єдиною фальшивою утіхою, яка доноситься до неї, або ж одним-єдиним фальшивим докором. Все це може запросто статися, бо всіх нас природно більше приваблює яскраве та осліплююче світло людського розуму, аніж божественної правди. Бо «людина тілесна не приймає речей, що від Божого Духа, бо їй це глупота, і вона зрозуміти їх не може» (1 Кор. 2:14).

Зі сказаного можна збагнути наскільки дурна і навіть жахлива омана полонила розум стількох людей, які насміхаються із чистої доктрини і кажуть: «Ой, ну хватить вже галасувати: «Чиста доктрина! Чиста доктрина! Це вас може привести лише до мертвого православ’я. Звертайте більше уваги на чисте життя і ви одержите зростання щирого християнства». Це точно так, як казати фермерові: «Не турбуйся про добре насіння – турбуйся про добрі плоди». А хіба не піклується фермер належним чином про добрий плід, піклуючись про добре насіння? Так само піклування про чисту доктрину є належним піклування про непідробне християнство та щире християнське життя. Фальшива доктрина – шкідливе насіння, посіяне ворогом, аби принести плід нечестивості. Чиста доктрина – пшеничне насіння; з нього виростають діти Царства, які навіть у теперішньому житті належать до Царства Ісуса Христа, в житті будучому їх буде прийнято в Царство Слави. Хай Бог вже нині посіє у ваших серцях великий страх, і справжню відразу до фальшивої доктрини! Хай Він благодатно дасть вам святе бажання чистої спасенної правди, яка об’явлена Самим Богом!

Доктор К.Ф. В. Вальтер, Закон і Євангеліє, лекція третя

Немає коментарів: