суботу, 15 серпня 2015 р.

Нове число Стягу

Вийшло друком нове число Стягу. Вашій увазі пропоную редакторську статтю. (Для підписки на Стяг, пишіть на адресу vhorpynchuk@hotmail.com).

                          ВІЙНА НА ТРЕТІЙ ФРОНТ

            Наша країна потерпає від військової агресії Росії. Мало не щодня ми чуємо повідомлення зі східного фронту про загибель українських воїнів. Відбувається мобілізація за мобілізацією, аби не дати ворогові просуватися вглиб України і сіяти на інших українських землях розруху і смерть.  Ми щодня підносимо наші молитви до Бога, аби Господь у Своїй ласці, зупинив Путіна і Росію, зглянувся над нашою країною і дав нам спокою і миру. Я впевнений, якщо наш народ і провідники народу, зокрема, упокоряться перед Богом, то Всемогутній зупинить війну і рясно наш народ поблагословить. «Бог для нас охорона та сила, допомога в недолях, що часто трапляються, 3 тому не лякаємось ми, як трясеться земля, і коли гори зсуваються в серце морів!... Шуміли народи, хиталися царства, а Він голос подав Свій і земля розпливлася.З нами Господь Саваот, наша твердиня – Бог Яковів. Ідіть, оглядайте Господні діла, які руйнування вчинив на землі! Аж до краю землі припиняє Він війни, ламає Він лука й торощить списа, палить огнем колесниці!» (Псалом 45:2, 3, 7-10). Все – в Божих руках.
            
     З іншого боку наш народ веде війну на другому фронті, внутрішньому. Ця війна – війна проти корупції. Саме корупція на найвищих рівнях нашої держави привела країну до бідності, знищила економіку, зруйнувала армію і відкрила шлюзи для російської агресії. На чолі цієї війни знову мають стати очільники країни.  Господь у Своєму Слові каже: «Цар утримує край правосуддям, а людина хабарна руйнує його» (Приповісті 29:4). Коли в країні буде знищена система хабарництва з найвищих рівнів до найнижчих, коли запанує правосуддя – суди виноситимуть справедливі вироки, ця війна буде виграна, бо Господь, як бачимо з наведеного та багатьох інших місць зі Слова Божого, обіцяє благословення державі, де є правосуддя і де хабарників карають.
       
     Але, здається, хтось підштовхує нашу владу до того, аби вона почала війну не третьому фронті – війну безперспективну, війну, в які гарантовано програш і жахливу руїну України. В Україні хочуть змінити Конституцію.  Врешті-решт, ми вже звикли до того, що з обранням кожного нового Президента, новий очільник держави хоче змінити Основний Закон країни під себе, під свої уподобання.  Однак, здається вперше, за чверть вікову історію сучасної України, розробники нової Конституції кидають виклик Богові.
    
Нині Конституція України в статті 51 підтверджує Божий замисел про шлюб. Вона проголошує: «Шлюб ґрунтується на вільній згоді жінки і чоловіка. Кожен із подружжя має рівні права і обов'язки у шлюбі та сім'ї. Батьки зобов'язані утримувати дітей до їх повноліття. Повнолітні діти зобов'язані піклуватися про своїх непрацездатних батьків. Сім'я, дитинство, материнство і батьківство охороняються державою». Отже ця стаття наголошує, що українська сімя – це добровільний союз чоловіка та жінки і вона захищає батьківство та материнство. Це відповідає Божій волі.
Розробники ж нової Конституції хочуть цю статтю радикально поміняти і забрати з неї поняття, що сімя – це союз чоловіка та жінки.  Мовляв, достатньо згадати про союз двох осіб. З огляду на легалізацію в деяких країнах гомосексуальних шлюбів, таким чином робиться «підводка» до такої самої легалізації цього збочення і в Україні. Бо якщо Конституція не буде стверджувати чітко засадничих правил про сімю, а дозволятиме союз «осіб», то неважко здогадатися, яким буде наступний крок: легалізація содомії, виведення союзів збоченців на законний рівень з правом усиновлювати дітей тощо. Педофілія і скотолозтво будуть лише логічним продовженням такої «законотворчості».
Якщо таку Конституцію приймуть, це буде не лише виклик Богові, але й оголошення війни на третій фронт – війни проти Бога, Який каже: «А з чоловіком не будеш лежати як з жінкою, гидота воно!  І з жодною худобиною не зляжешся, щоб не стати нею нечистим. І жінка не стане перед худобиною на злягання, це паскудство!  Не занечищуйтеся тим усім, бо всім тим занечищені ті люди, яких Я виганяю перед вами. І стала нечиста та земля, і Я полічив на ній її гріх, і та земля виригнула мешканців своїх! І ви будете додержувати постанов Моїх та уставів Моїх, і не зробите жодної зо всіх тих гидот, як і тубілець чи приходько, що мешкає серед вас. Бо всі ті гидоти робили люди тієї землі, які перед вами, і стала нечиста та земля. І щоб та земля не виригнула вас через ваше занечищення її, як вона виригнула народ, який перед вами. Бо кожен, хто зробить одну зо всіх тих гидот, то душі, що роблять, будуть винищені з-посеред їхнього народу. І ви будете додержувати наказів Моїх, щоб не чинити чого з тих гидотних постанов, що роблені перед вами, і не споганитеся ними. Я – Господь, Бог ваш!» (Левит 18:22-30).
Країни, які узаконювали содомію, були приречені до загибелі. Міцніші країни трималися довше. Слабші – менше. Загибель наставала обовязково. Україна може сама зробити крок на поріг загибелі. Молімося, аби цього не сталося. А також звертаймося до всіх посадовців: починаючи від депутатів усіх рівнів і закінчуючи Президентом, аби вони не розпочинали безглуздої війни проти Бога.


            Вячеслав Горпинчук

Немає коментарів: