неділю, 23 серпня 2009 р.

ВІСКОНСИНСЬКИЙ ЄВАНГЕЛЬСЬКО-ЛЮТЕРАНСЬКИЙ СИНОД ПРО ОСТАННЄ РІШЕННЯ ЄЛЦА


Події на Соборі ЄЛЦА розвивалися логічно далі. Від п'ятниці гомосексуалісти в цій церкві можуть служити "пасторами". Пропоную Вашій увазі інформацію про заяву Президента Вісконсинського Євангельсько-Лютеранського Синоду про останні рішення Собору ЄЛЦА. (Українська Лютеранська Церква перебуває у сопричасті із Вісконсинським Євангельсько-Лютеранським Синодом.

Президент Віскосинського Євангельсько-Лютеранського Синоду висловлює жаль з приводу рішення ЄЛЦА про священиків-гомосексуалістів
Мілвокі, Вісконсин — Превелебний Марк Шрейдер, Президент Вісконсинського Євангельсько-Лютеранського Синоду (ВЄЛС) висловлює жаль з приводу голосування на Соборі Євангельської Лютеранської Церкви в Америці (ЄЛЦА) про гомосексуалістів-священиків. У п’ятницю делегати схвалили рішення, яке зобов’язує церкву знайти спосіб , аби «люди у таких достойних, по життєвих, моногамних, одностатевих взаєминах» служили професійними лідерами цієї церкви».

“Розглядати одностатеві взаємини, як Богоугодні означає ставити культурні точки зору та людські думки над чітким Словом Божим», - каже Шрейдер. «Вісконсинський Євангельсько-Лютеранський Синод, разом із Лютеранською Церквою Міссурійського Синоду, Євангельським Лютеранським Синодом та іншими меншими лютеранськими синодами, дотримується і горнеться до чіткого вчення Біблії про те, що гомосексуалізм не відповідає Божому задуму і в очах Божих – гріх».

Водночас, каже Шрейдер, громади ВЄЛС стоять напоготові, аби підтримати тих, що борються з одностатевими спокусами. «Як і з кожним гріхом, відповідальністю церкви є виявляти любов і співчуття до грішників, не схвалюючи і не виправдовуючи цей гріх, але закликаючи грішників до каяття і запевненням їх про те, що у Ісусі Христі є повне прощення», - каже Шрейдер.

ВЄЛС, який має приблизно 390, 000 членів і майже 1, 300 громад по всіх США – третя за величиною Лютеранська церква в Сполучених Штатах. Лише у Вісконсині є понад 210, 000 членів і 417 громад. Шрейдер заявляє, що «На жаль, багато заголовків у ЗМІ вийшли так, наче це рішення ЄЛЦА є тим, що схвалили лютерани. Насправді ЄЛЦА – лише одна з багатьох лютеранських конфесій. Ми засмучені ти, що ця група, яка носить назву «лютеранська» зробила ще один рішучий крок від чіткого вчення Біблії, яке було основою Лютеранської Реформації».

Шрейдер каже, що ВЄЛС відданий дотримуванню Божого задуму про шлюб, який викладено у Писанні – задум про шлюб одного чоловіка та однієї жінки. «Ми віруємо і цьому навчає Біблія, що Бог задумав ці взаємини, як благословення для чоловіка та жінки, і для суспільства. Будь-який відхід від того, що задумав Сам Бог робить дві речі: відкидає чітке вчення Писань і підриває Боже бажання, щоби ці взаємини між чоловіком і жінкою у шлюбі були благословенням»

1 коментар:

taras_kokovskyy сказав...

ЕЛЦА та подібні маскуються під лютеранство...вони вже давно стали каплицею лукавого...