суботу, 2 січня 2010 р.

ПОСІЄШ ВІТЕР - ПОЖНЕШ БУРЮ

  Наприкінці минулого року чимало науковців звернулися до Міністра освіти Вакарчука з відкритим листом, у якому чітко виступають проти того, аби дітей вчили про Бога, зокрема у школах. Про це в своєму блозі повідомляв о. Тарас Коковський(http://taraskokovskyj.blogspot.com). Історія України в період безбожності та наслідки її для більшості українців в пост-комуністичний період, очевидно, авторів листа до Міністра освіти нічому не навчила. Власне кажучи, дані науковці, які бажають формувати суспільство на свій лад, протестують проти Четвертої Заповіді. Ось як її у плані виховання дітей пояснює у Великому Катехізисі (І, 174-178) доктор Лютер, вплив якого на формування європейської та північно-американської культури, думаю, заперечень не викликає.

"Таким чином, хай кожен знає, що виховувати своїх дітей у страхові і знанні Божому, а якщо вони талановиті – то навчати їх чомусь такому, що вони могли б використати де б то не було – це його головний обов’язок, від виконання якого залежить знайдення чи втрата ним Божої доброї ласки.

  Якщо б це виконувалося, то Бог також щедро благословляв би нас і посилав нам благодать для навчання людей, за допомогою яких земля і люди могли б бути поліпшені, а також освічених громадян, доброчесних і старанних у господарстві дружин, котрі потім би виховали побожних дітей і слуг.

  Погляньте тепер, якої жахливої шкоди ви завдаєте, якщо нехтуєте своєю часткою обов’язків і не виховуєте свою дитину так, щоб вона стала корисною і богобійною людиною, і як ви накликаєте на себе вину і гнів, заслуговуючи пекло своїм ставленням до рідних дітей, навіть не дивлячись на те, що в усіх інших стосунках ви є побожними і святими людьми.

І з тієї причини, що даною Заповіддю нехтують, Бог настільки жахливо карає світ відсутністю у ньому порядку, системи правління і миру, на що ми нарікаємо, хоча і не помічаємо, що самі винні у цьому. Бо ми маємо зіпсованих і непокірних дітей і підлеглих тому, що самі виховуємо їх такими..."

3 коментарі:

taras_kokovskyy сказав...

амінь! дякую, отче за чудову статтю!

пастир Вячеслав Горпинчук - Pastor Vyacheslav Horpynchuk сказав...

Soli Deo gloria!

Сергій Березін сказав...

+ Амінь!
От готовий сайт нашої громади:
luther-kiev.narod.ru