пʼятницю, 4 березня 2011 р.

Другий Мартін про Слово

     Чи може хто-небудь, як дехто собі думає, спастися у своїй релігії та вірі, без Слова Божого, але сформувавши добрі наміри?
     Жодним чином! Бог каже лише про Своє Слово, що воно є Слово життя... і Слово спасіння... яке спасає наші душі.
     А Писання проголошує про всі інші секти, зачаті за межами Слова Божого, поза ним або всупереч йому, що вони - без Христа, поза обітницями заповіту, без надії і без Бога на світі. Плоть же і кров не об'являють цього Христа, а об'являє Його лише Отець у Слові та через Слово...
     Де ж нам шукати це Слово і де ми його знайдемо?  Чи слід очікувати нових і особливих натхнень і об'явлень?
     Колись Бог об'являв Своє Слово різноманітними способами та засобами.  З'являючись часом святим отцям, Він промовляв у їхній присутності, часом через пророків, які були натхненні і ведені Духом Святим.  В кінці Він промовляв до людства через Свого Сина та апостолів... Але Він не дав ні заповіді, ні обітниці очікувати якісь особливі натхнення чи об'явлення. Але заради наступних поколінь Він попіклувався, аби це Його Слово, перше об'явлене проповідуванням, а потім підтверджене наступними чудами, вірними свідками було записане.  І до цього самого Слова, охопленого пророцькими та апостольськими писаннями, Він прив'язав Свою Церкву, аби коли-лишень ми хочемо пізнати чи показати, що вчення є Боже Слово ми мали цю аксіому: Написано; Так промовляє і свідчить Писання.

     Мартін Хемніц, Зі Скарбниці щоденної молитви

Немає коментарів: