понеділок, 20 січня 2014 р.

Іванове Хрищення і Хрищення Новозаповітне

Відмінність між Хрищенням Христовим та Івановим полягає у тому, що Іван вказує на Христа, Який христить вогнем, тобто Святим Духом. І хоча якийсь плутяга може в це не вірувати, це все-одно правда і Хрищення дійсне.  Навіть якщо ви не вірите, що Ісус Христос помер за вас, яка від цього різниця?  Слова, які я чую, все-одно правдиві і не перемінюються на обман чи оману моїм невірством.  Так само, якщо ви охрищені, то ви дійсно та правдиво охрищені, незважаючи на вашу віру або невірство.  Або ж якщо ви приймаєте відпущення від проповідника або християнського брата, то може бути запевнені, що ваші гріхи відпущені, навіть якби вам їх відпустив Юда або хтось інший, бо відпущення, незважаючи на це – Боже Слово і божественне служіння.  Ця доктрина часто повторюється з огляду на звинувачення шахраїв і розкольницьких духів, що Хрищення і Євангеліє стають дійсними лише через людське прийняття і віру.  А диявол завжди вдаряє нас, засліплюючи, аби ми не бачили належного розрізнення між ділом Божим і ділом людини.  Перехрищенці твердять, що Хрищення доречне і дійсне лише тоді, коли охрищувана людина вірує. Але пам’ятайте, що Євангеліє і Хрищення будуть правильні та правдиві навіть, якщо їм не довірятиме жодна людина, бо обоє вони – не моє діло, а Боже.


Мартін Лютер, З проповіді на Євангеліє від Св. Івана

Немає коментарів: